Комп'ютерна Академія IT STEP - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Як отримати перше замовлення на Upwоrk

IT STEP Academy

Освіта для дорослих

13.04.2022

20705 переглядів

Коли людина вирішує стати фрілансером і працювати на себе, перше, з чим вона стикається: це як розпочати роботу на обраній біржі, якщо рейтинг поки що нульовий. Сьогодні розглянемо сервіс upwork та дізнаємося, як отримати перше замовлення. З чого почати? Чи потрібно докладно заповнювати профіль? Що таке Cover Letter? Наша стаття допоможе вам успішно стартувати на біржі Upwork.

Біржа Upwork: що собою являє?

Upwork – це міжнародний сервіс для організації віддаленої роботи. Особливість сервісу: він повністю англійською мовою, а ще має славу однієї з найскладніших для фрілансерів бірж. У чому ж справа? Сервіс цінує свою репутацію на ринку, тому дуже суворо ставиться до пропуску нових виконавців.

Дуже ретельно перевіряються відгуки, достовірність особистої інформації, правильність заповнення профілю та інші фактори. Але при цьому апворк залишається майданчиком, на якому добре заробляють іт-фахівці, сммщики, дизайнери, копірайтери та інші фахівці. У мережі можна знайти масу статей та роликів з докладною інструкцією з реєстрації, заповнення профілю, виведення грошей з біржі. Розглянемо найважливіші, з погляду, поради, які допоможуть стартувати на апворку.

Що важливо вказати у своєму профілі?

На сервісі Upwork для успішного старту та отримання першого замовлення дуже важливо правильно заповнити профіль. Не потрібно розпорошуватися, намагаючись охопити відразу велику аудиторію. Просувайте себе як вузькоспеціалізованого спеціаліста, а не як майстра зі "збірної солянки". Розмістіть у портфоліо тільки найкращі проекти, які найповніше розкривають ваш професіоналізм.

Заповніть профіль максимально докладно, вкажіть додаткові навички, які можуть бути корисні. Наприклад: знання photoshop, wordpress, робота з адмінкою сайту, знання з Full-stack-розробки та інше. Тільки слідкуйте, щоб ваші додаткові вміння все одно перегукувались з основною спеціалізацією. Приклад: якщо ви дизайнер, то не слід вказувати, що ви закінчили курси копірайтингу і вмієте добре писати тексти.

Вибір першого проекту

Після заповнення профілю можна розпочати вибір проекту. Ви можете відгукуватися на завдання, що сподобалося. Якщо ваш відгук зачепить клієнта – є ймовірність, що він вибере саме вас. Налаштуйте оповіщення про нові проекти, щоб не проґавити нічого нового. Також можна передплатити розсилку завдань за конкретними ключовими словами. Поки у вас немає рейтингу та відгуків, не перебирайте проектами з невеликою оплатою. Саме на них можна "набити руку" і отримати перші відгуки. Пам'ятайте: спочатку ви працюєте на рейтинг, а потім рейтинг буде працювати на вас. Часто виконавці намагаються отримати дорогий проект, незважаючи на дрібніші. Це вам на руку, оскільки суттєво підвищуються шанси, що вам доручать перше завдання.

Секрет Cover Letter

Cover Letter – це короткий підпис, відгук під проектом. Не треба писати простирадло тексту, досить точного, цікавого висловлювання, яке відрізнятиметься на тлі інших. Ще кілька порад щодо написання Cover Letter:

  • постарайтеся “зачепити” клієнта, вказавши, як саме ви виконуватимете його роботу;

  • залиште посилання на ваші кейси на подібну тематику;

  • ставте уточнюючі питання щодо конкретного проекту, щоб замовник розумів: ви не розіслали 100 однакових шаблонів відгуку, а хочете отримати саме його завдання.

Пам'ятайте: стислість - сестра таланту. Від того, наскільки лаконічно, грамотно та цікаво ви відгукнетесь на проект, залежатиме і ймовірність вибору вас виконавцем.

Ваше завдання у відгуку на проект максимально себе продати. Покажіть себе з вигідної для замовника сторони.

Під час роботи

Коли замовник відповів на ваш Cover Letter – це вже перший крок до успішного отримання завдання. Але є момент: постарайтеся ще до прийняття проекту в роботу дізнатися якнайбільше деталей. Якщо від початку спілкування не задалося, є ймовірність, що виконане завдання теж замовника не влаштує, і як результат - ви отримаєте негативний відгук.

Протермінувати дедлайн – неприпустима помилка на апворці.. Якщо розумієте, що не вкладаєтеся у строки – краще заздалегідь попередити про це клієнта.

Уважно вивчіть правила роботи на сервісі, щоб уникнути помилок на початкових етапах роботи.

Після виконання завдання попросіть замовника оцінити вашу роботу та натомість залиште свій відгук.

Декілька практичних порад

  1. Будьте готові для початку взяти замовлення за мінімальним бюджетом. Але не захоплюйтесь, адже є ризик надовго ув'язнути, роблячи по суті безкоштовну роботу. Якщо зробите завдання максимально якісно та отримаєте високу оцінку, то ваш профіль виглядатиме солідніше, а значить – викличе більше довіри.

  2. Обговорюйте всі деталі перед виконанням і намагайтеся не брати замовлення з розмитими умовами. Приклад: "Вам видніше, ви ж професіонал", - каже замовник. А потім не згоден приймати готову роботу, тому що "Ви все неправильно зробили". Обговорюйте всі деталі та кінцевий результат ще до укладення договору, інакше потім є ризик отримати негативний відгук.

  3. У графі "розцінки" не занижуйте свою вартість. Вказуйте ціну, за яку реально готові працювати. Потім завдання - переконати замовника, що ви гідні такої оплати.

  4. Намагайтеся залишати відгук максимально швидко. Часто замовнику немає часу чекати, коли набереться велика кількість виконавців, і він вибирає з тих, хто відгукується першим.

Висновок

Стартувати на апворку не просто. Але якщо підійти до питання з усією відповідальністю, то на цьому сервісі ви зможете добре заробляти, співпрацюючи із замовниками з усього світу.

Щоб отримати перше замовлення, слід:

  • зареєструвати свій профіль та пройти підтвердження;

  • заповнити робочу сторінку максимально докладно, додати якісну відео-презентацію та портфоліо з кращими роботами;

  • придумати цікаві та небанальні Cover Letter - відгуки до проектів;

  • після взяття проекту виконати завдання максимально якісно.

Отримавши перший позитивний відгук, далі ви зможете брати замовлення швидше, оскільки рівень довіри до вас зросте.



Автор:

IT STEP Academy

Редакція IT STEP Academy

Дизайн

3D візуалізатор - професія майбутнього

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.   Мистецтво 3D візуалізації проникає у багато сфер нашого життя. Від архітектури і дизайну інтер'єру до реклами та промислового проектування – скрізь можна знайти сліди роботи 3D візуалізаторів. Ми розглянемо, які завда

ШАГ логотип

Soft-skills

Як знайти роботу junior спеціалісту без досвіду роботи

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.   Однак, незважаючи на потребу компаній у нових спеціалістах, пошук роботи для junior'ів без досвіду може стати певним викликом при конкуренції з досвідченішими кандидатами. Також, не завжди просто зрозуміти, які компетенції

ШАГ логотип

Soft-skills

10 кращих технік тайм-менеджменту для айтішника

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.   У нашій статті ми представимо вам 10 найкращих технік тайм-менеджменту, спеціально підібраних для айтішників. Ви дізнаєтеся про різні стратегії, які допоможуть вам оптимізувати використ�

ШАГ логотип

SMART - цілі: найкращий помічник у плануванні для програмістів

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.   Знайомство з концепцією SMART-цілей SMART - це акронім, який описує основні характеристики ефективної мети: Specific (конкретна), Measurable (вимірна), Achievable (досяжна), Relevant (пов'язана з поточними завданнями та цілями) та Time-bound (обмежена за часом). Кожен із цих аспектів �

ШАГ логотип

Увага!

Розпочався набір до Малої Комп'ютерної Академії! Встигніть записатись в групу!

Детальніше

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності